Coöperatieve Vereniging Treeport

De Coöperatieve Vereniging Treeport Zundert U. A., of in het kort: Treeport, is een coöperatie waarvan de leden zich middels werkgroepen actief inzetten voor een gezonde en gebalanceerde boomkwekerijsector in de regio West-Brabant. Dit doen we onder meer door initiatieven op het gebied van promotie en marketing, teelt en techniek en bedrijf en ondernemer te ontplooien, projecten als een collectieve deelname aan vakbeurs GrootGroenPlus te Zundert uit te voeren en verschillende activiteiten te organiseren.
 
Samenwerking is de kern van Treeport. Hierdoor is het mogelijk om de klanten van onze aangesloten bedrijven nog beter te kunnen bedienen. We kunnen door samenwerking Zundert en omgeving nog beter op de kaart te zetten als boomkwekerijgebied van Nederland en België maar ook om collectieve voordelen te behalen en de positie te versterken.

Alleen ga je sneller maar samen kom je verder!

Hoewel Treeport zich in haar activiteiten voor een groot deel richt op de boomkwekerijsector, spelen ook onderwerpen als omgeving, toerisme, leefbaarheid, werkgelegenheid en duurzaamheid een belangrijke rol. Ook deze factoren werken namelijk mee aan de ontwikkeling van het meest aantrekkelijke boomkwekerijgebied van Nederland.

Hét boomkwekerijgebied

Zundert in Noord Brabant staat bekend als hét boomkwekerijgebied. In deze internationale regio is een uitgebreid groen sortiment van meer dan 400 plantensoorten te vinden. Dit wordt nergens ter wereld geëvenaard. Zundert ligt logistiek gunstig in de Europese markt en de gunstige groeiplaats omstandigheden hebben ervoor gezorgd dat de boomkwekerijen in deze regio zich hebben gespecialiseerd in hoogwaardige kwaliteitsproducten.

De regio Zundert kent veel boomkwekers die ieder hun specialiteitsproducten hebben. Door samenwerking is het gebied uitgegroeid tot een belangrijk centrum voor de boomteelt. Dagelijks wordt veel energie gestoken in het verbeteren van de kwaliteit, de logistiek en de handel. Door onze samenwerking is de regio daarom een aantrekkelijk gebied voor de markt.

Alliantie met Vincent van Gogh Huis en Corso Zundert

Vincent van Gogh Huis, Corso Zundert en Treeport
Werken samen als alliantiepartners.
 
Drie speerpunten van de gemeente Zundert: Vincent van Gogh Huis, Corso Zundert en Treeport, hebben op vrijdag 2 oktober 2015, een alliantie ondertekend. De partijen zien het belang van samenwerking en voorzien een sterke impuls voor de nationale en internationale bekendheid van Zundert. Het is de partijen niet vreemd om met elkaar samen te werken en elkaar te ondersteunen bij ieders activiteiten en belangen. Door het ondertekenen van de alliantie met elkaar zal de continuïteit en intensivering van de samenwerking worden versterkt. Vincent van Gogh Huis, Corso Zundert en Treeport zullen door de samenwerking bijdragen aan de economische gezonde groei, de leefbaarheid en de (inter)nationale bekendheid van Zundert. Maar ook elkaar helpen in de gemeenschappelijke belangen van en voor elkaar wordt door de alliantie gestimuleerd.
 


v.l.n.r: Ad Boemaars (Corso Zundert), Gerard de Baaij (Treeport) en Johan Brosens (Vincent van Gogh Huis).

Treeport heeft met meerdere partijen allianties gesloten. Dit zijn: de Boomtelers Federatie Noord België, Regio West Brabant (RWB), gemeente Zundert, CLTV, EPS, Rabobank, prinsentuin College Breda (MBO) en Prinsentuin van Cooth (VMBO). Daaraan zijn de lokale partijen Vincent van Gogh Huis en het Corso Zundert nu aan toegevoegd. De allianties met Treeport getuigen van de samenwerkingsopgave waarvoor Treeport zich inzet. Alleen ga je wellicht sneller, maar samen kom je verder. En daar is het alle alliantiepartners om te doen: Een gezonde groei door samen met Treeport te werken aan economie, leefbaarheid, kennisdeling en duurzaam ondernemen.
 
Samen kom je verder. Collectieven, partners en allianties