Contactpersonen

Waarom kiest u voor Bedrijventerrein BCT?

    Hoogwaardig en duurzaam bedrijventerrein.
    Centrale ligging en logistiek knooppunt.
    Synergie & Symbiose, Het bedrijventerrein waar bedrijven zitten die een win-win situaties kunnen creëren door samenwerking.
    Groen in alle opzichten.
contact opnemen

65e Nationale Viering Boomfeestdag bij BCT Partners BV

22 januari 2020
65e Nationale Viering Boomfeestdag bij BCT Partners BV
Gemeente Zundert en BCT Partners bv ontvangen samen als gastgemeente de Boomfeestdag voor haar 65ste Nationale Viering

Op woensdag 17 maart 2021 wordt de 65ste editie van de Nationale Viering Boomfeestdag in de gemeente Zundert gevierd. Op het nieuwe thematische park van Business Centre Treeport (BCT) worden bomen geplant en zullen kinderen in de wereld van de boomkwekerij sector duiken om ze enthousiast te maken voor dit vakmanschap. Kennis en kunde over de wondere wereld van bomen is essentieel om de hedendaagse uitdagingen aan te gaan. Iets wat Stichting Nationale Boomfeestdag al meer dan 60 jaar nastreeft door de kinderen een boom te laten planten én ze er ook iets over te leren. Gemeente Zundert en BCT Partners bv benadrukken dit belang met de ontvangst van de Boomfeestdag in hun gemeente en terrein.
 
Johan de Beer (wethouder gemeente Zundert) en Chantal van Kuyck (directeur BCT Partners bv) zijn ontzettend tevreden dat de lancering van de Nationale Boomfeestdag 2021 in hun gemeente én op hun terrein plaatsvindt. Stichting Nationale Boomfeestdag is al jarenlang het goede doel van Vakbeurs GrootGroenPlus. Een logische stap is dan ook deze voormelding op de voorjaarsbeurs van GGP te Zundert. De vele groene nationale en internationale partners van gemeente en BCT zullen uiteraard in het verdere traject en bij de 65e editie van de Nationale Viering nauw betrokken gaan worden.
 
In 2021 worden honderden kinderen van de verschillende kernen in de gemeente Zundert  betrokken bij de eerste aanplant op de nieuwe locatie langs de A16. Dit maakt de binding en band in boomkwekerijgemeente Zundert nog sterker en warmer. Peter Derksen (directeur Stichting Nationale Boomfeestdag) geeft aan dat het organiseren van een Nationale Viering Boomfeestdag op dit unieke terrein, wat zo verweven is met bomen, deze 65ste editie in 2021 erg bijzonder maakt.
 
Noot voor de redactie:
Boomfeestdag is in 1957 jaar geleden opgericht door Staatsbeheer naar aanleiding van een oproep van de VN tot een “World festival of Trees”. Dit om de jeugd te betrekken bij de natuur en hun toekomst. Onderzoek wijst uit dat het planten van een boom onder schooltijd het tot iets onvergetelijks maakt. De eerste (toengeheten) Boomplantdag werd in 1957 gehouden met 1500 kinderen in Apeldoorn. In 1980 werd BoomPLANTdag omgezet in  BoomFEESTdag. En meer dan 60 jaar later doen er zo’n 250 gemeenten mee aan de Boomfeestdag met 100.000 kinderen, die ruim 200.000 bomen en struiken planten. In totaliteit heeft de Nederlandse schooljeugd,  dankzij de Stichting en in samenwerking met vele gemeenten, zeker 11 miljoen bomen geplant op Boomfeestdag.
   
 
Stichting Nationale Boomfeestdag werkt samen met Staatsbosbeheer;
activiteiten voor 2020 en 2021 worden mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors:
Boomkwekerij Ebben, STIP, gemeente Alphen aan den Rijn, gemeente Zundert en BCT Partners bv.
 
 
 
© 2024 - Bedrijventerrein Business Centre Treeport - Sitemap - Disclaimer - Privacy Verklaring