Contactpersonen

Waarom kiest u voor Bedrijventerrein BCT?

    Hoogwaardig en duurzaam bedrijventerrein.
    Centrale ligging en logistiek knooppunt.
    Synergie & Symbiose, Het bedrijventerrein waar bedrijven zitten die een win-win situaties kunnen creëren door samenwerking.
    Groen in alle opzichten.
contact opnemen

Kinderen planten 2.750 jonge bomen op Business Centre Treeport

16 maart 2022
Kinderen planten 2.750 jonge bomen op Business Centre Treeport
ZUNDERT – Vandaag, 16 maart, is het de jaarlijkse Boomfeestdag. De gemeente Zundert en Business Centre Treeport planten vandaag met basisschoolleerlingen zo’n 2.750 bomen op Business Centre Treeport. Deze viering is in op maat naar de grote Nationale Boomfeestdag op 16 november in de gemeente Zundert. 
 
Zo’n 120 leerlingen van de groepen 6 en 7 van de St. Antoniusschool, de Sint Bavoschool en St. Jozefschool zijn vandaag samen om de zaadgaard op het terrein van Business Centre Treeport in te planten. Zij doen dit samen met wethouder Duurzaamheid Johan de Beer,  Marc Lodders van BCT en Treeport en Frank Nooijens van de Stichting Nationale Boomfeestdag. 
 
Het thema is ‘(met) Bomen werken’
Een onderwerp dat heel goed past bij de gemeente Zundert dat een zeer uitgebreide boomkwekerijsector kent en waar jaarlijks de internationale vakbeurs voor bomen en planten wordt georganiseerd: GrootGroenPlus. “De gemeente Zundert is trots op de vele boomkwekerijen. En het is belangrijk dat we deze sector toekomstbestendig blijven houden met voldoende vakmensen. Daarom willen we kinderen al op jonge leeftijd enthousiast maken voor de sector. Een Boomfeestdag helpt daarbij. De leerlingen hebben vandaag laten zien wat ze in hun mars hebben, en ik hoop dat ze later ook met bomen willen werken,” aldus wethouder Duurzaamheid, Johan de Beer.
 
Planten voor de toekomst
De 2.750 bomen worden aangeplant in de zaadgaard van het BCT. Hier komen 20 verschillende soorten bomen en planten te staan. Van deze bomen en planten kan Treeport straks steeds de zaden oogsten. “Hiermee bevorderen we de continue productie van deze bomen en planten. En dat is belangrijk, want er is steeds vaker een zadentekort,” voegt Marc Lodders van BCT toe. Vandaag wordt de eerste 80% van de zaadgaard aangeplant. De overige delen worden tijdens de Nationale Boomfeestdag op 16 november geplant. 
 
Op naar de Nationale Viering op 16 november
Op woensdag 16 november is de Nationale Viering van de Boomfeestdag. Gemeente Zundert is dan gastgemeente en zal samen met Business Centre Treeport en Stichting Nationale Boomfeestdag de viering organiseren. “Dit jaar bestaat de Boomfeestdag al weer 65 jaar. Tijdens de Nationale Viering op 16 november sluiten we het jubileumjaar af met een spetterende Nationale Viering. Het vandaag mogen vieren van de lokale Boomfeestdag in Zundert is voor ons een extra cadeautje,” aldus directeur van Stichting Nationale Boomfeestdag, Marleen van den Ham
 
 
© 2023 - Bedrijventerrein Business Centre Treeport - Sitemap - Disclaimer - Privacy Verklaring